Hurtić osudio brutalni napad na mladića u Bratuncu

Vijesti 26. jun 202316:47 0 komentara
N1

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić najoštrije osudio brutalni napad na mladića Osmana Mehanovića u Bratuncu.

“Tražim od policije i tužilaštva da hitno uhapse i procesuiraju nasilnike, koji su ovo krivično djelo počinili, prema tvrdnji žrtve, na nacionalnoj osnovi. Nažalost, nakon brutalnog premlaćivanja bračnog para Memišević u Višegradu u najodabranijem mjesecu muslimana – ramazanu, koje još uvijek nije rasvijetljeno, ovaj put je, uoči Kurban – bajrama, ponovo napadnut povratnik, koji je zadobio teške tjelesne povrede”, kaže ministar.

U Bratuncu teško pretučen mladić Osman Mehanović (FOTO)

Neprocesuiranje nasilnika i razbojnika, kaže Hurtić, dodatno ohrabruje nove napadače da počine slična krivična djela, što stvara veliku nesigurnost među povratnicima, koji svakodnevno zahtijevaju da se u rasvjetljavanje napada uključe relevantne državne institucije Bosne i Hercegovine.

Traži od MUP-a RS da svim građanima u ovom entitetu, posebno u mjestima velikog povratka, obezbijedi siguran ambijent za život. Posebno apelujem da se u povratničkim sredinama u narednim danima povećaju mjere sigurnosti tokom obilježavanja velikog blagdana Kurban – bajrama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!