I dalje obustavljen saobraćaj na putevima Rajlovac-Vogošća i Visoko-Ilijaš

Vijesti 06. nov 202107:26 0 komentara
N1

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća, kao i na regionalnom putu Visoko-Ilijaš (u mjestu Čekrekčije).

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

Vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na povećane količine vode na kolovozu, kao i na opasnost od novih odrona. Također, u višim planinskim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle i niske oblačnosti.

Radovi na cestama

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje).

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!