I Tuzla se uveliko priprema za Sarajevo film festival (VIDEO)

Vijesti 08. aug 202317:27 0 komentara
Denis Hisari / N1

Na Trgu slobode u Tuzli počele su pripreme za 29. Sarajevo Film Festival, gdje će u filmskim projekcijama na otvorenom imati priliku uživati i publika u Tuzli.

Kako prenosi Tuzlanski.ba, program u Bingo Ljetnom kinu Tuzla počinje 11. augusta, filmom “Poljubite budućnost” Nenada Čičina-Šaina, a projekcije će se održavati svaku večer od 20.30 sati na Trgu slobode u Tuzli.

Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1

Na programu su filmovi: “Opalo lišće” Akija Kaurismäkija u subotu, 12. augusta; “Prošli životi” Celine Song (u nedjelju, 13. augusta), “Snovi jednog robota” Pabla Bergera (u ponedjeljak, 14. augusta), “Bosanski lonac” Pave Marinkovića na programu je u utorak, 15. augusta, “Kraljevstvo životinja” Thomasa Cailleya u srijedu, 16. augusta, “Ekskurzija” Une Gunjak u četvrtak, 17. augusta i posljednjeg dana programa, u petak, 18. augusta, bit će prikazan film “Smrt djevojčice sa žigicama” Gorana Kulenovića.

Ulaznice za filmove u programu u Tuzli u prodaji su online, putem web stranice Sarajevo Film Festivala, i putem nove mobilne aplikacije.

Uz online kupovinu ulaznica omogućen je niz pogodnosti. Prodaja ulaznica u Turističko informativnom centru Tuzla počinje u srijedu, 9. augusta, a ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 13.00 do 20.30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!