I u školi u Gradačcu dojavljena bomba, KDZ pregled pokazao da je lažna

Vijesti 08. jun 202213:01 0 komentara
Mješovita srednja škola "Hasan Kikić"

Policijski službenici MUP-a Tuzlanskog kantona obavili su kontradiverzioni pregled (KDZ) u Mješovitoj srednjoj školi "Hasan Kikić" u Gradačcu nakon što je ovoj obrazovnoj ustanovi mailom dojavljeno da je postavljena bomba. Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK za N1 je potvrdila da je detaljnim pregledom zgrade ove škole utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi.

“Naši policijski službenici su odmah izašli na teren po dojavi i odmah izvršili KDZ pregled. Sada se radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je poslala mail”, navela je Kapidžić.

Naglasila je da su uposlenici škole jutros obavijestili policiju o zaprimljenom mailu te da se pravovremeno reagovalo.

“KDZ je završen, a menadžement škole će odlučiti da li će odmah nastaviti organizovanje nastave. Inače imamo iskustva sa lažnim dojavama o bombama pogotovo kada je kraj školske godine, samo je razlika u tome što su one ranije bile telefonom, a ne mailovima. Ne tvrdim da je kraj školske godine povezan sa lažnim dojavama, ali želim naglasiti da policija uvijek pravovremeno reaguje”, poručila je Kapidžić.

Važno je podsjetiti da su u proteklom periodu u Bosni i Hercegovini intenzivirane dojave o postavljenim bombama kako u školama, tako i u policijskim stanicama, ali i zgradama institucija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!