Imenovanje Nijaza Salamovića za direktora KJKP “Rad” predmet istrage, sumnja se na političku korupciju

Vijesti 14. okt 202410:09 0 komentara
TVSA (Nijaz Salamović)

U današnjoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo u kojoj je privedeno sedam osoba među kojima su i trenutni direktor KJKP "Rad " Nijaz Salamović (NiP), zatim bivša direktorica ovog preduzeća Vera Arnautović i članovi Nadzornog odbora, kako N1 saznaje istraga se vrši zbog sumnji u političku korupciju.

Naime, privedene su ključne osobe koje su vodile proces imenovanja Salamovića na poziciju direktora preduzeća Rad. Riječ je o bivšoj direktorici Veri Arnautović i članovima Nadzornog odbora koji su zloupotrijebili svoje ovlasti na odgovornim funkcijama u KJKP “Rad” kako bi aktuelnog direktora postavili na ovo mjesto u preduzeću.

“Ranije su u istom predmetu, tačnije, u osmom mjesecu ove godine izvršeni pretresi u ovom preduzeću prilikom kojih je izuzeta dokumentacija i dokazi o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima”, poručili su danas ranije iz Tužilaštva KS.

Podsjećanja radi, po nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Uprave policije MUP-a KS su rano jutros priveli sedam osoba koje se sumnjiče za nezakonitosti u komunalnom preduzeću Rad od 2021. do danas.

Među privedenima pored Salamovića i Arnautović su bivši predsjednik Nadzornog odbora KJKP “Rad” Reuf Sulejmanović i članica NO Lejla Dragnić (Naša stranka). Za tri preostale privedene osobe imena još nisu poznata.

U današnjoj akciji MUP-a KS privedeni direktor KJKP “Rad” Nijaz Salamović i bivša direktorica Vera Arnautović

Pretresi su upravo izvršeni zbog sumnji na zloupotrebu položaja. Osim toga, u ovom slučaju je riječ i o političkoj korupciji s obzirom na to da su privedeni članovi stranaka koje su trenutno na vlasti – NiP i Naša stranka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!