INDEX: Na otvaranju mosta HDZ-ovi nasilnici i Čović koji se potpisivao ćirilicom

Vijesti 27. jul 202219:06 4 komentara
HINA/INDEX

Sinoć je otvoren Pelješki most, a svečanosti otvaranja nazočilo je između četiri i pet tisuća ljudi, kako je rekao ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Index.hr u svome osvrtu navodi dužnosnike sumnjive prošlosti i morala koji su bili na otvaranju. Zanimiljivo je da je među predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović kojeg su nazvali bivšim komunistom koji “sada hvali Republiku Srpsku.

Bio je u Komarni i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH koji je inače autor i čuvenih riječi “Čuvajte Republiku Srpsku!”. Istu onu Republiku Srpsku koja je nastala na etničkom čišćenju Hrvata i Bošnjaka piše Index. 

Čović uživa veliku podršku hrvatskog premijera i predsjednika sestrinskog HDZ-a Andreja Plenkovića, ali i predsjednika RH Zorana Milanovića, naročito za njegovo savezništvo s Miloradom Dodikom, negatorom genocida i neformalnim vladarom Republike Srpske. Bio je član Saveza komunista, a naročito je zabavan detalj da se prije devedesetih godina prošlog stoljeća znao potpisivati ćirilicom, navodi Index.

Čović je tijekom rata vodio važnu mostarsku tvrtku Soko, a iz te faze njegove karijere ostao je zapamćen dokument, tj. ”Zamolnica” u kojoj Čović traži da mu se na prinudni rad pošalje ”deset zarobljenika” iz logora HVO-a u kojima su držani Bošnjaci.

Čoviću je odobren zahtjev, a on nikada nije demantirao da je potpisao tu zloglasnu zamolnicu, nego je tek rekao da ”nitko tko je tijekom rata boravio u Sokolu ne može reći da je bio zlostavljan”.

Obitelj Čović je nakon rata postala vlasnik raznih luksuznih nekretnina, uz službeno objašnjenje da sve to mogu zahvaliti bogatom puncu, ocu Čovićeve supruge Bernardice. Bivši ambiciozni komunist proteklih se godina rado pojavljivao i u prvim redovima ustaškog derneka na Bleiburgu, koji je Austrija u međuvremenu konačno zabranila piše Index.hr

U svojoj analizi najčitaniji web portal u Hrvatskoj navodi i druge HDZ-ove zvaničnike koji su imali različite afere ili sukobe sa zakonom.  Kompletan tekst pročitajte ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare