Inspektori: Mladunče lava nije nikada boravilo na Poljinama

Vijesti 23. maj 202322:42 1 komentar
Screenshot/Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

Veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove utvrdili su kako mladunče lava nije nikada boravilo u sarajevskom naselju Poljine.

Mediji su prije mjesec dana objavili informaciju kako Ibrahim Alhavai, biznismen iz Dubaija, na Poljinama u Sarajevu drži mladunče lava kao kućnog ljubimca.

Ubrzo je formiran predmet za dalje postupanje u saradnji sa policijskim i drugim organima, po potrebi.

Kako su danas saopštili iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, veterinarski inspektori su u ponedjeljak završili inspekcijski nadzor iniciran prijavama građana.

Inspekcija KS formirala predmet: Otkud lav na sarajevskim Poljinama?

“U saradnji sa policijskim službenicima PU Centar, te po dobijanju tačne adrese stanovanja i identifikacije imenovanog, inspektori su izvršili nadzor iz svoje nadlženosti na lokalitetu Poljina, te tom prilikom zatekli i vlasnika, što je konstatovano iz predočene lične dokumentacije. Inspektorima je nesmetano omogućen ulazak na imanje, kao i kontrola unutar stambenog objekta i drugih pomoćnih objekata na imanju. Prilikom kontrole nije zatečeno mladučne lava, niti bilo koji dokaz koji bi sugerirao da je životinja mogla boraviti na navedenoj adresi”, saopšteno je na zvaničnoj web stranici Kantonalne uprave.

Kako je još dodano, Alhavai je inspektorima “pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću” izjavio da je fotografija koja kruži društvnim mrežama sačinjena u Dubaiju na njegovom imanju na kojem posjeduje veći broj životinja, kao i mladunče lava sa fotografija koje objavljuje na društvenim mrežama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare