Invictus Technology Group se gasi

Vijesti 17. okt 202411:27 0 komentara
N1

Direktor Invictus Technology grupe Bojan Vujić najavio je gašenje ove kompanije. Više od stotinu radnika već je otpušteno. Zbog svega, najavljuju tužbe.

“Odlučili smo da zatvaramo kompaniju Invictus. Preko 110 ugovora je raskinuto, a preostalim ljudima će biti u narednim mjesecima raskinuti. Zakon o unutrašnjem platnom prometu nalaže da svaki poslovni subjekat je dužan da otvori račun u banci, što znači da je banka dužna da ga otvori. Banke su se stavile iznad propisa. Na ovaj način banke su zloupotrijebile svoj položaj i prekršile Zakon o bankama Republike Srpske. Prikupićemo svu dokumentaciju i prema onima koji su nam nanijeli štetu ići ćemo sa tužbama”, rekao je Vujić.

Invictus Technology Group

On je najavio i inicijative koje će ići prema Narodnoj skupštini Republike Srpske i Ustavnom sudu RS. Odgovornost traže i u Agenciji za bankarstvo RS.

“Uputićemo dvije inicijative. Prva inicijativa je izmjena Zakona o unutrašnjem platnom prometu. Predložićemo izmjenu zakona prema kojem neko može da otvori i zatvori račun. Ovako definisan Zakon ostavlja mogućnost paušalnog tumačenja. Ovo nije samo pitanje nas, nego i budućih kompanija koje žele da posluju u privrednom prostoru Republike Srpske. Osim banaka koje su najodgovornije za ovu situaciju, odgovornost je i na Agenciji za bankarstvo Republike Srpske. S obzirom da se banke ponašaju kako se ponašaju, Agencija ne inicira aktivnosti koja će ih vratiti u zakonske okvir. Svojim nedjelovanjem oni su indirektni učesnici u otpuštanju radnika. Agencija je bila dužna da naloži kontrole. Smatramo da NSRS koja imenuje rukovodstvo Agencije treba da da konačnu riječ postoji li odgovornost rukovodstva Agencije za bankarstvo”, rekao je Vujić.

Ko će preuzeti milionske državne poslove kompanija sa crne liste?

Direktor Invictus Technology grupe je poručio i da Ustavni sud Republike Srpske treba da odgovori da li banke postupaju u skladu sa Ustavom.

“Ovakvim ponašanjem banke su odgovorna lica kompanija dovele u situaciju da potencijalno budu krivično odgovorni” rekao je Vujić.

Upitan za radnike ATV-a koji se takođe nalazi pod sankcijama, kaže da je to kompanija koja posluje poptuno samostalno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!