Isak poručio Dodiku: Milorade, imat ćeš vremena za razmišljanje u državnom zatvoru

Vijesti 01. okt 202312:44 7 komentara
Ramo Isak i Milorad Dodik (N1)

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika o tome da će SNSD „kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS“.

„Milorade, ti jedino možeš ‘mirno otići’ s bosanskohercegovačke političke scene i još ‘mirnije ući’ u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi. Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o ‘mirnom osiguranju boljeg života’. Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima”, kazao je Isak.

Ministar je napomenuo da je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država, a RS samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine…

“I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a. Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”, poručio je.

Isak je pozvao sve građane Bosne i Hercegovine da se “ne obaziru na retoriku Milorada Dodika” i da se okrenu ka budućnosti, jer je njihova sadašnjost, ali i budućnost, “u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad