Iskustvo Diane Zelenike s koronom: Nisu mi vjerovali

Vijesti 19. apr 202118:14 > 19:55 2 komentara

Diana Zelenika, doktorica i bivša političarka, rekla je danas za N1 da joj nisu vjerovali kada je govorila o svom iskustvu s oporavkom od korona virusa.

Ona je pozitivan nalaz dobila još ljeta prošle godine, a za N1 je govorila o težini oporavka.

”Govoriću iz osobnog iskustva, preboljela sam covid u sedmom mjesecu prošle godine. Mogu reći da mi nisu vjerovali u momentu kad sam tražila godišnji odmor, imala sam silnih problema. Čak sam za vrijeme bolovanja stavljana u dežurstva. Izrazita nemoć, slabost, stabujem na šestom katu i svaki dan se penjem. Bavim se sportom i u dobroj sam kondiciji. Po izlasku iz bolnice sat vemena sam se penjala na šesti kat. Od sedmog mjeseca tvrdim odgovorno da covid ostavlja posljedice na srce. Možemo pročitati u eminentnnim časopisima da covid nije virus koji napada samo pluća već i srce”, istakla je ona.

Potom je kazala da je promijenila mišljenja o vakcini.

”Istina je da sam u početku bila tog stava jer sam imala protutijela. Dužina zadržavanja protutijela još nije jasno. Ono zbog čega sam bila protiv jer sam imala protutijela, a drugi razlog je da sam se bojala nus pojava. Bilježila sam se u bolnici za vakciniranja”, dodala je.

Poručila je da je još uvijek ”nestvrstana” te da ne zna da li će i gdje će nastaviti političku karijeru. Komentarisala je i aktuelnu političku situaciju. Uskoro video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare