Ispratili smo 29. SFF: Šta su poručili slavni, šta organizatori, a šta turisti?

Kultura 19. aug 202319:28 0 komentara
F.Z./ N1

Dodjelom nagrada i spektakularnim koncertom ispred Vječne vatre završeno je 29. izdanje Sarajevo Film Festivala. Bez obzira na nekoliko kontroverzi ovogodišnji festival, kažu organizatori, ispunio je očekivanja uz rekordnu posjećenost.

Dobra energije, nasmijana lica, ali i mnogo emocija. Nekima je sjaj Sarajeva i Sarajevo Film Festivala izmamio suze, a dobro poznatim glumcima i režiserima probudio ono čega gledatelji misle da su se tako poznate ličnosti odavno oslobodile.

“Osjećam se odlično u Sarajevu. Ovo je sjajan, sjajan grad u svakom smislu”, saopštila je na početku SFF-a čuvena ratna reporterka Christiane Amanpour.

“Mislio sam da ću večeras proći opušteno Sarajevom, ali evo stigla je nervoza i trema”, rekao je kroz smijeh i popularni režiser i glumac Dragan Bjelogrlić.

Festival koji sve to budi sada je završen. Sinoć dodijeljena nagrada. Film ”Kos Kos Kupina” proglašen najboljim. Nakon toga ispred Vječne vatre koncert i ovakva atmosfera. Iza nas je intenzivnih osam festivalskih dana, uz promociju kvalitetnih filmova. Sarajevo Film Festival je nesumnjivo, kažu umjetnici, postao brend.

Prepoznatljivost festivala privlači i turiste. Ekonomski su benefiti ogromni.

“Grad je baš živ i prvi put sam ovdje poslije jako mnogo godina. Prekrasno je, meni je dobro ovdje”, rekao nam je Dragan Todorovski, turista iz Skoplja.

Šta kažu turistički radnici, šta domaći glumc, šta se to najavljuje za narednu godinu? Odgovore donosi reporter Azur Delić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!