Iz Ambasade Velike Britanije za N1: Dodikova izjava ne doprinosi bilo čemu

Vijesti 17. mar 202316:26 3 komentara
N1

Iz ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini za N1 su komentarisali najavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske da ovaj entitet obustavlja kontakte s ovom i ambasadom SAD-a u BiH.

Naime, Dodik je poručio da RS prekida kontakte zbog, kako je naveo, “antidejtonskom djelovanju američkih i britanskih diplomata i ambasada, kao i njihovom miješanju u unutrašnje stvari BiH”.

“Izjava predsjednika Republike Srpske je zbunjujuća i ne doprinosi bilo čemu. U potpunosti odbacujemo iznesene optužbe koje djeluju kao bizaran pokušaj odvraćanja pažnje sa stvarnih problema. Velika Britanija ostaje prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine i nastavit će raditi širom zemlje za dobrobit svih”, poručili su iz ambasade Velike Britanije u BiH za N1.

Republika Srpska obustavlja kontakte s ambasadama SAD-a i Velike Britanije

Iz Dodikovog kabineta je navedeno i to da je na jučerašnjem sastanku Vijeća koalicije koja vrši vlast u RS odlučeno da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH.

Naglasio je da će Vlada Republike Srpske takvu odluku donijeti tokom naredne sedmice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare