IZ BIH pokreće postupak protiv imama iz Kozarca: “Žalimo zbog svega”

Vijesti 03. feb 202311:30 4 komentara
N1

Islamska zajednica Bosne i Hercegovine pokrenula je disciplinski postupak protiv imama iz Kozarca Amira Mahića zbog neprimjerenih izjava o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Svetom Savi, saznaje N1.

“Žalimo zbog svega, to nikome nije trebalo, očekujemo i izjavu imama”, kratko su nam rekli u Islamskoj zajednici uz naznaku da će se danas zvanično i detaljno oglasiti.

Imam iz Kozarca je skandaloznu izjavu dao upravo 27. januara na dan Svetog Save kojeg je doveo u vezu sa fašizmom, a SPC sa sektom.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, reagovao je na izjavu Mahića, kaže da su crkve i džamije Božije kuće i u njima treba svjedočiti dobro.

MRV BiH osudilo neprimjerene izjave imama: Danas očekuju izvinjenje

Nikada sijati otrov, mržnju, a da se to u Kozarcu upravo i desilo. Nažalost ovo nije jedini primjer, bilo na desetine sličnih propovjedi po džamijama, kojima se vrijeđa srpski narod i SPC“, naglasio je.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor i potpredsjednik Skupštine grada Azra Pašalić, najoštrije su osudili vrijeđanje srpskog svetitelja i SPC.

Iz Okružnog prijedorskog tužilaštva potvrđeno je da rade na predmetu, koji se odnosi na govor mržnje imama Amira Mahića prema SPC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare