Iz UKC RS se za N1 oglasili o napadaču iz Sanskog Mosta: Ima prostrjelnu ranu, ali je u svjesnom stanju

Vijesti 21. aug 202412:49 0 komentara
RTV SANA

U Sanskom Mostu jutros je došlo do stravičnog ubistva nekoliko ljudi u zgradi koju koriste Mješovita srednja škola Sanski Most i Gimnazija Sanski Most. Radi se o uposlenicima, a pucao je pomoćni radnik, koji je potom pokušao presuditi i sebi. Prevezen je na UKC RS odakle su se za N1 oglasili o njegovom stanju.

“Pacijent je dovezen u Urgentni centar UKC Republike Srpske sa prostrelnom ranom grudnog koša. Pacijent je svjestan i trenutno su dijagnostičke procedure u toku, te je planiran operativni zahvat. Sve dalje prognoze su krajnje preuranjene”, saopštili su iz ove ustanove za N1.

Prema onome što N1 saznaje, ubijen je direktor Gimnazije Sanski Most, profesorica engleskog jezika i sekretarica škole.

Kako nam je rečeno, pomoćni radnik koji je bio napadač, već izvjesno vrijeme imao je nesuglasice sa rukovodstvom škole te se ranije žalio na diskriminaciju.

Protiv njega je, saznajemo, vođen disciplinski postupak i jutros je, prema nezvaničnim informacijama, išao ciljano i tražio ljude koji su bili u tim disciplinskim komisijama i pucao po njima. Kako saznaje N1 osumnjičeni za ubistvo je imao i psihičkih problema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!