Masovna tučnjava na SNSD zabavi za mlade, pjevala srbijanska pjevačica

Vijesti 14. jun 202415:49 1 komentar
Screenshot

Na YouTubeu se pojavio kratki snimak tučnjave u multimedijalnoj sali SNSD-a. Riječ je o svađi mladih koji su se prije nekoliko dana posvađali i potukli u prostorijama ove stranke u Banjaluci prilikom održavanja koncerta.

Naime, koncert je održala srbijanska pjevačica Teodora Džehverović kojeg je organizovao šef banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić koji je i direktor banjalučkog Kliničkog centra i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Repzublike Srpske (NSRS).

BN piše da nije prvi put da se u Multimedijalnoj sali u krugu Čajaveca u kojem su smještene prostorije Gradskog odbora SNSD-a održavaju koncerti regionalnih pjevača, a na kojima često bude i incidentnih situacija.

Međutim, ovaj posljednji incident se pretvorio u masovnu tučnjavu kako je i vidljivo na videosnimku.

Nadležni se o ovom slučaju nisu oglašavali, ali zato jesu iz PDP-a i to poslanice u NSRS Tanja Vukomanović i Mirna Savić Banjac.

Pitale su Vladu RS šta zapravo jedan funkcioner još treba napraviti kako bi bio smijenjen sa funkcije te da li iko može zaustaviti moralno posrnuće društva u kojem ljekari podržavaju konzumaciju alkohola među maloljetnicima.

“Da li je normalno da ljekari promovišu takve obrasce ponašanja i to na zabavama na kojima često dolazi do nasilja, a prema riječima mladih na tim okupljanjima često reaguje i Hitna pomoć zbog trovanja alkoholom. To se sve dešava u centru grada i nijedna institucija ne reaguje? Da li ćemo oguglati i na ovo moralno posrnuće? Društvenim mrežama kruže snimci nasilja iz multimedijalne sale SNSD, sale najveće političke stranke u najvećam gradu Republike Srpske, kakve to vrijednosti promovišu?”, rekla je Vukomanović.

Pozvala je Vladu Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo porodice omladine i sporta i Ombudsmena za dječija prava da reaguju.

“Pitam ministra zdravlja da li je njemu normalno da jedan ljekar organizuje zabave na kojima se djeca truju alkoholom? Sigurna sam da nema ništa dobro da kaže o tome”, pitala je ona.

Poručuje da osim kršenja svih zakonskih načela, ovdje su pogažena i moralna načela, u kojoma se normalizuje opijanje omladina uz vulgarne tekstove.

Istog stava je i Savić-Banjac koja poručuje da je jedini logičan slijed svega jeste smjena i razrješenje dužnosti direktor Đajića.

Savić Banjac je pozvala nadležne da reaguju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare