Izetbegović: Dodik Vučiću zadaje ritam, onako kao Karadžić Miloševiću

Vijesti 29. jul 202418:20 2 komentara
Facebook/Aleksandar Vučić

Gostujući na TV N1 lider SDA Bakir Izetbegović je komentarisao brojne teme, a usput se dotakao i djelovanja Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. Kako je istakao, Dodik Vučiću zadaje ritam - onako kao Karadžić Miloševiću.

“Trojka je svašta obećala i svašta dala da preuzmu vlast. Zašto bi nešto morali biti onako kako Čović hoće? Ne mora. Neće biti. Čović je govorio da neće biti izbora, pa nove vlade, pa je bio optimista u ožujku, pa u svibnju, pa… Davno sam rekao da je “naorao” jer me naljutio što nije dozvolio da se približe odnosi Hrvata i Bošnjaka. Ode u RS i kaže čuvajte RS i da prepozna jednu iskrenu emociju. Prepoznaje emociju tamo gdje su Hrvati protjerani? Mislim da je on krivac za ovu čitavu stvar“, kazao je Izetbegović.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje da li će Dodik imati podršku u Putinu, kazao je:

“Hoće. Voli Putin da ima svog proxyja koji se ovdje svađa sa američkim ambasadorom. Što se tiče Vučića, on je isti igrač. Ima dvije agende. On igra svoje igre. Vjerovatno mu Dodik zadaje ritam, onako kao Karadžić Miloševiću. Mislim da Dodik više forsira ovu stvar“, kazao je.

O dolasku kadeta vojske Srbije, kazao je:

“Radili su to u nama najbolnijim mjesecima, u julu, kada se obilježava ubijanje naroda na više lokacija. U tom času su nam radili te stvari, nisu to trebali. Hvala Bogu da su odustali ili su odgodili. Ne bi se trebali tako poigravati sa emocijama. Ljudima je dosta, može lako da se stvari otmu kontroli”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare