Izetbegović: “Quo vadis, Aida?” ovjekovječio istinu o genocidu u Srebrenici

Vijesti 26. apr 202114:26 > 14:59 2 komentara
Bakir Izetbegović (FENA)

U jeku mnogobrojnih reakcija nakon sinoćnje dodjele filmske nagrade Oscar, oglasio se i Bakir Izetbegović koji je kazao da je film "Quo vadis, Aida?" - ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti.

Izetbegović je još dodao da film predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici.

„Quo vadis, Aida?“ je ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti, te predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici koje će, uz sudske presude, ostati kao historijski i umjetnički zapis koji može pomoći da se takav zločin više nigdje ne ponovi.

Ogroman uspjeh

Izetbegović poručuje da je veliki uspjeh ulazak u najuži krug za izbor.

„Quo vadis, Aida?“ je ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti, te predstavlja svjedočanstvo o…

Posted by Bakir Izetbegović on Monday, April 26, 2021

“Sama činjenica da se film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida?“ našao u užoj konkurenciji za najprestižniju filmsku nagradu Oscar ogroman je uspjeh za ekipu koja je učestvovala u njegovom stvaranju, ali i bosanskohercegovačku kinematografiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu”.

“Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma „Quo vadis, Aida?“ upućujem najiskrenije čestitke na ostvarenom uspjehu. Nesumnjivo je da su svojim ostvarenjem obilježili bosanskohercegovačku kinematografiju, ali i da su trajno ovjekovječili istinu o genocidu u Srebrenici i učinili je dostupnom cijelom svijetu. Ta činjenica važnija je od svake filmske nagrade i priznanja”, zaključio je lider SDA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare