Izetbegović se ambasadorima žalio na odnos prema SDA

Vijesti 06. dec 202219:574 komentara
Izvor: F.Z./N1

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastao se danas u odvojenim susretima sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske Janom Waltmansom, ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i ambasadorom Republike Pakistan Akhtarom Jamilom Raom.

Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na održane Opće izbore i implementaciju izbornih rezultata.

Izetbegović je u razgovorima istaknuo da je Stranka demokratske akcije dobila najveće povjerenje birača, te da je prva stranka po broju osvojenih glasova za sve nivoe vlasti, saopćeno je.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji i implementaciji rezultata Općih izbora, Izetbegović je ukazao na neprincipijelan odnos dijela međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, koja je fokusirana na stvaranje razdora unutar probosanskog političkog bloka, pri tome u potpunosti zanemarujući ili čak podržavajući one političke snage koje su u proteklom periodu kreirale blokade i ugrožavale ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine.

Na sastancima je također razgovarano o provedbi reformi koje će omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, sa posebnim fokusom na jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i razvoj ekonomije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar