Izetbegović žestoko isprozivao Konakovića: “To je čovjek koji nema potvrdu o završenoj srednjoj školi, on postaje problem za ovu državu”

Vijesti 29. jul 202420:02 2 komentara
F.Z. / N1

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković prije dva dana na konferenciji za novinare u Sarajevu je prezentirao sporazume sa Hrvatskom i Srbijom iz 2011. godine o, kako je rekao, "isporučenom suverenitetu".

Konaković je rekao i da je dokument potpisao Željko Komšić, a Bakir Izetbegović je glasao za njega koji su tada bili članovi Predsjedništva BiH.

“Isporučen je dio suvereniteta policijskih agencija BiH susjednim zemljama”, naveo je Konaković tada.

O tome je danas u Danu uživo govorio lider SDA, Bakir Izetbegović. Izetbegović je kazao da Konaković dezavuiše sve ljude oko sebe i prebacuje krivicu.

“To nije uradila Trojka. To je glupavo uradio Konaković. Kada se sve usvajalo i trebalo se usvojiti. Trebala nam je borba protiv graničnog kriminala. Moramo imati dobru saradnju sa Hrvatskom i Srbijom. Konsenzusom je prošlo. Svi su bili za, niko nije bio ni protiv ni suzdržan”, naveo je.

Potom je dodao:

“I onda se nađe Konaković koji je završio za električara. To je čovjek koji nema potvrdu o završenoj srednjoj školi. On je rekao da Silajdžić nije znao šta radi, Lagumdžija, Bećirović, Komšić, Džaferović, niko nije znao. To je istina, ne može istina biti teška. Čovjek dezavuiše sve ljude. Rekao je da Radončić, SBB, SDA, SDP, SBiH nisu znale šta rade. Te stranke nisu znale šta rade. Konaković zna. On postaje problem za ovu državu sa svojim petljancijama i beskrajnim lažima. Da je taj sporazum primijenjen, oni ne bi mogli ući u Prijedor. Konaković je “pametniji” od svih ovih ljudi koje sam pobrojao i svih tih službi? Nevjerovatno!”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare