Jadranka Kosor komentarisala otkazanu posjetu Zorana Milanovića Travniku

Vijesti 20. dec 202110:24 6 komentara
N1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je trebao doći u Travnik i Novu Bilu, ali je tu posjetu otkazao zbog, kako je naveo, sigurnosnih razloga, što je komentarisala bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Inače; štićene osobe prve kategorije ne moraju javnosti objašnjavati postupke vezane za zaštitu. O zaštiti odlučuju profesionalci, a oni ne objašnjavaju javno postupke zaštite. Dobar dan, usputna primjedba uz razne nemuštosti“, istakla je Kosor u svojoj objavi na Twitteru.

“Odluka o otkazivanju posjeta temelji se na sigurnosnoj procjeni nadležnih institucija Republike Hrvatske. Predsjednik Milanović izražava žaljenje što neće učestvovati na obilježavanju tog, za Hrvate Lašvanske doline, važnog događaja, a organizatorima obilježavanja upućuje snažnu podršku i zahvalnost što čuvaju uspomenu na humanitarni konvoj ‘Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu'”, naveli su juče iz kabineta Zorana Milanovića.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH juče su naveli da, kao agencija koja brine o sigurnosti svih stranih delegacija u BiH, nisu imali nikakvih saznanja o sigurnosnoj prijetnji za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

“Proteklih dana, sve do jutros, radili smo sa kolegama iz MUP-a SBK i kolegama iz Hrvatske na obezbjeđenju dolaska i boravka predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića u BiH i nismo tokom vremena priprema primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske tokom boravka u BiH. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tokom boravka u BiH”, kazao je za BHRT Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Milanović je planirao dolazak u Travnik te u Novu Bilu da bi prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare