Jasmin Emrić, Đorđe Vučinić, Davor Gjenero i Dženan Skelić u Danu uživo

Vijesti 18. apr 202412:32 0 komentara
N1

Na jednoj strani spuštanje, na drugoj novo podizanje tenzija. Tako danas izgleda politička slika u BiH. U "Danu uživo" pratimo hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, 13. posebnu sjednicu NSRS, miting na Trgu Krajine u Banjaluci, dešavanja u New Yorku vezano za Rezoluciju o Srebrenici, reakcije na rezultate izbora u Hrvatskoj...

Može li vladajuća koalicija na državnom nivou izaći iz aktuelne krize, hoće li u Parlamentu biti usvojen Izborni zakon BiH, šta je sa Zakonom o sudu, evropskim putem zemlje, okupljanjem opozicionih snaga – razgovaramo sa Jasminom Emrićem, poslanikom Narodnog evropskog saveza u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Danas se održava još jedna, 13. po redu, posebna sjednica NSRS. Na dnevnom redu su Izborni zakon, Izvještaj komisije za Srebrenicu, kao i Zakon o imunitetu, referendumu, ali i izmjene zakona o radu. Nakon prvog dijela zasjedanja sa nama je poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić.

Po završetku burnih izbora u Hrvatskoj, slijedi, vrlo vjerovatno, još burniji period formiranja većine. Šta je najizvjesniji scenarij u susjednoj zemlji – pojašnjava politički analitičar Davor Gjenero.

U komentaru aktuelnosti sa nama danas psiholog, novinar i kolumnista Dženan Skelić. Govorimo o političkim turnulencijama u BiH, mogućnostima za prekompoziciju vlasti, Rezoluciji o Sebrenici.

Sa vama u “Danu uživo” ovog četvrtka – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!