Jasmin Musić novi načelnik Ključa

Vijesti 07. okt 202410:05 0 komentara
FENA

Prema nezvaničnim rezultatima, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Musić pobjednik je u utrci za načelnika Općine Ključ, čime je Socijaldemokratska partija (SDP) izgubila jedno od svojih ključnih političkih uporišta. Musić je osvojio 2.329 glasova, ostavivši iza sebe dosadašnjeg načelnika Ključa Nedžada Zukanovića (SDP), koji je zabilježio tek 1.310 glasova i završio na posljednjem mjestu.

Zukanović, koji je dugogodišnji načelnik Ključa, nije uspio zadržati povjerenje birača, čak ga je pretekao i Azhar Sejarić, kandidat Naroda i pravde (NiP), koji je dobio 1.371 glas.

Ovi rezultati predstavljaju značajnu promjenu u političkom pejzažu Ključa, s obzirom na to da je SDP godinama kontrolisao ovu općinu. Musićeva pobjeda pokazuje rastući utjecaj SDA u ovom dijelu Unsko-sanskog kantona, dok Zukanovićev poraz naglašava smanjenu podršku SDP-u.

Osim pobjede na načelničkoj poziciji, SDA je u vodstvu i kada je riječ o broju glasova za općinsko vijeće, gdje zauzimaju prvo mjesto. Drugi po broju glasova je SDP, a slijedi NiP na trećem mjestu. Na četvrtom i petom mjestu su Narodni evropski savez (NES) i Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), dok je Demokratska fronta (DF) na posljednjem mjestu.

Ovi izbori donijeli su preokret na lokalnom nivou i pokazali promjene u političkim preferencijama građana Ključa, koji su ovaj put dali prednost SDA-u, donoseći novu dinamiku u lokalnu vlast.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!