Jasminko Halilović ne prihvata poziciju premijera KS: “Ostajem posvećen muzeju”

Vijesti 14. dec 202209:35 2 komentara
N1

Nakon što se pojavila informacija da bi Jasminko Halilović, direktor Muzeja ratnog djetinjstva i mladi poduzetnik s Forbesove liste mogao biti novi premijer Kantona Sarajevo, on je za N1 odgovorio da je razmotrio tu opciju, ali da je ne može prihvatiti.

“Tačno je da je bilo razgovora. Sigurno je da je puno prostora da popravimo stvari u našem gradu i zemlji, i lijepo je što neko misli da ja mogu voditi neke od tih procesa. Ipak, ja sam potpuno posvećen postizanju ciljeva koje smo postavili pred Muzej ratnog djetinjstva. Da bismo u tome uspijeli trebat će još dosta godina rada, te u takvoj situaciji ne mogu razmišljati o bilo čemu drugom. Mislim da je premijer Edin Forto radio dobar posao na ovom mjestu, i nadam se da će on ili neko drugi to i nastaviti”, poručio je Halilović.

Halilović nam je rekao i da je bilo pregovora za ovu poziciju, ali nije precizirao s kojom strankom.

Jasminku Haliloviću ponuđena premijerska pozicija u Kantonu Sarajevu

Halilović je 34-godišnji Sarajlija koji se našao na Forbesovoj listi “30 ispod 30” koja okuplja najutjecajnije ljude na svijetu mlađe od 30 godina.

On inače važi za jedinu osobu iz BiH koja se ikada našla na toj prestižnoj listi, a jedan od razloga za to bila je njegova ideja i realizacija Muzeja ratnog djetinjstva na čijem je čelu.

Rođen je i proveo je djetinjstvo u Sarajevu gdje je završio Prvu gimnaziju i Ekonomski fakultet.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare