Javni šamar, ponižavanje građana i policije: Influnserica iz Sarajeva se hvalila vožnjom 108 km/h kroz grad

Vijesti 12. jan 202414:07 0 komentara
Instagram

Influenserica iz Sarajeva Adna Helić objavila je na svom Instagram profilu bahatu, ali i opasnu vožnju kroz grad, tačnije kroz naselje Halilovići u glavnom gradu.

Kako je vidljivo na mrežama, vozila je 108 kilometara na sat kroz naselje gdje je ograničenje 60 kilometara na sat.

I stvar da bude još gora, time se pohvalila, snimila i objavila na Instagram storyju.  Kazna za ovaj prekršaj u saobraćaju je 400 KM, dva mjeseca bez vozačke i dva boda. Iz MUP-a Kantona Sarajevo za N1 su potvrdili da su upoznati te da policijski službenici postupaju po ovom slučaju.

Instagram

Veliki broj ljudi osudio je njenu ‘pohvalu’ bahatom vožnjom, a tim povodom reagovala je i Sanela Klarić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Otvoreno hvaljenje nesavjesnom vožnjom javni je šamar i ponižavanje i građana, ali i policije. Očekujemo da policija hitno reaguje i javno obznani šta je tačno uradila u ovom slučaju. Očigledno je da snimanje i objavljivanje samog sebe u prekršaju govori da ne postoji strah od sankcije. Moramo sebi priznati da je sistem sankcionisanja saobraćajnih prekršaja zakazao i da je povjerenje građana u njega izgubljeno. Pozivamo policiju da što prije vrati izgubljeno povjerenje”, istaknula je Klarić.

Inače, Adna Helić je influenserica iz Sarajeva koja ima više od 180 hiljada pratilaca na društvenoj mreži Instagram. Kako joj je navedeno na profilu, internacionalni je edukator za beauty tretmane, te vlasnik caffe and beauty loungea.

Ranije je na X-u bilo reakcija i na ovo poduzetništvo, gdje su određeni korisnici navodili da smatraju neprimjerenim staviti u isti prostor salon i kafić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!