Jelena Trivić podnijela krivičnu prijavu protiv ministrice finansija RS Zore Vidović

Vijesti 22. mar 202413:30 0 komentara
N1

Jelena Trivić predsjednica NF podnijela je krivičnu prijavu protiv ministrice finansija RS Zore Vidović u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog kako kaže osnovane sumnje zloupotrebe službenog položaja i pribavljanja protivpravno imovinske koristi firmi "Prointer" čime je, tvrdi, oštetila budžet RS.

“Firma Prointer ima zaključen ugovor sa Vladom RS o nadzoru priređivača igara na sreću. Taj posao građane košta i RS 15 miliona maraka godišnje, a ugovor je potpisan na 10 godina. U srbiji sličan posao košta 3, 6 miliona, a Srbija je veće tržište”, rekla je Trivićeva.

Kako kaže, to nije dovoljno pa su se ministarstvu finansija obratili sa zahtjevom da se naknada po automatu poveća sa 40 na 50 maraka, navodeći razlog inflaciju kao vanrednu okolnost i mijenjajući Pravilnik.

PROČITAJTE JOŠ

“Prema nekim procjenama postoji 12.000 aparata , to bi značilo da građane RS mjesečno taj posao ne košta 480.000 nego 600.000 maraka mjesečno, što je 120.000 hljada maraka više” kaže Trivićeva.

Dodala je i da je još jedna osnova za podnošenje prijave da je Vlada RS da bi izmjenila Pravilnik naručila studiju opravdanosti od kako kaže nekih stručnjaka i tu studiju platila dodatmo 140.000 maraka iz budžeta.

Trivićeva će prijavu predati putem pošte jer su radnici u pravosudnim institucijama u RS u štrajku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!