Jesmo li licemjerni? Svi su “protiv”, a Zadruga najgledanija na svim platformama

Vijesti 15. maj 202319:19 5 komentara
N1

I dok su svi deklarativno za ukidanje rijalitija Zadruga, zvanični podaci u BiH kažu da je to ubjedljivo najgledaniji TV sadržaj na svim platformama.

Je li ovo odraz nas samih i licemjerja koje živiimo?

Upozoravamo gledaoce, u nastavku slijedi uznemirujući sadržaj.

Premlaćivanje žena, prijetnje pištoljem tek su dio rijaliti programa, Zadruge koja se emitira i u BiH već šestu sezonu. U noćnim terminima kada postaje I najgledaniji program na teritoriji BiH, na svim platformama.

Kontraverzni rijaliti prpgarm prati grupu takmičara koja se bori za nagradu od 50.000 eura. Izolovani su od vanjskog svijeta, pod stalnim video nadzorom Svađe, tuče, seks gledaoci prate prate putem svojih malih ekrana, interneta, društvenih mreža.. U kući su među ostalima, zloglasni mafijaši, ratni zločinci, starlete, u javnosti, posebno među mladima danas prepoznati kao standard.

“Da mogu lako doći do novca , da je lako kupiti bijesno auto, sve ovo što živimo danas. I time se šalje poruka da su to vrijednosti društva. Ako vi pogledate da je zadruga najtraženiji pojam na Googlu na ovim prostorima, onda imamo ozbiljan problem”, kaže Tomislav Tadić.

Zadruga se u BIH može gledati u noćnim terminima, preko dana je zaključana, osim na zahtjev. TV PINK ne podliježe bilo kavim sankcijama RAK-a jer je TV koja nije registrovana u BiH za razlliku od Srbije gdje su i PINK i Hapy TV nacionalni kanali čije su ukidanje nedavno tražili i građani Srbije na masovnim protestima.

Iz RAK-a komentiraju:

“BiH je od 2016. na snazi regulatorni okvir kojim je određeno da reality programi i pseudoreality programi mogu biti emitovani samo u periodu između 24:00 i 06:00 sati. Primjena ove odredbe je dala rezultate u smislu što smo od 2016. do danas imali samo četiri zabilježena slučaja kršenja, za razliku od ranijeg perioda.

Ako govorimo o reality programima koji su u BiH prisutni putem kablovske distribucije, kao na primjer PINK BH prije svega valja istaći da navedeni kanal registrovan u Republici Srbiji od strane nadležnog regulatornog tijela, te da ne posjeduje dozvolu Agencije.Nisu zabilježeni slučajevi kršenja odredbe koja se odnosi na obaveze domaćih kablovskih distributera po pitanju reality programa u kablovskoj distribuciji”, kažu iz RAK-a.

Detalje donosi Tina Jelin – Dizdar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare