Jesmo li nesigurni u sigurnom gradu?

Vijesti 29. mar 202419:23 0 komentara
N1

Građane Sarajeva uznemirili su nemili događaji proteklih mjeseci. Sigurni ili ne, odlučuje nam politika. O tome danas rasprava u Skupštini KS.

Samo u ovom mjesecu zabilježe su tri pucnjave u Kantonu – osmog marta napadač je upucao djevojku u predjelu potkoljenice, u samom srcu grada, na Baščaršiji. Sedam dana kasnije na Kovačima pucnjava, povrijeđenih nije bilo. Dva dana kasnije u ulici Muse Ćazima Ćatića, u novoj pucnjavi, jedna osoba ranjena. Građani se ne osjećaju sigurno.

Prvi čovjek MUP-a Admir Katica govorio je o aktivnostima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova poduzimalo. Naglasio je da se nabavlja oprema, najavio zapošljavanje novih 250 policaja. Zatražio je da internet bude propisan kao javni prostor s odgovarajućim kaznama, posebno za internet nasilje nad djecom.

“Ovdje imamo značajne izazove posebno po pitanju ljduskih resursa, infrastrukture i opremanja nasih policijskih službenika iako je bilo primjedbi da nema veze sa sigurnošću ima itekakave veze sa sigurnošću u KS”, kaže Katica.

Više detalja ima Džejna Mujagić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!