Još jedna herojska akcija pripadnika Hitne pomoći, GSS, vatrogasaca i MUP-a KS

Vijesti 12. jul 202119:43 1 komentar
Hitna pomoć KS

U pozivni centar Hitne medicinske pomoći Sarajevo u 14:41 stigao je poziv koji je zahtijevao pomoć muškarcu koji je ležao ispod Dariva mosta u Sarajevu, odnosno mosta ispod magistralnog puta M5. Naglašeno je da je povrijeđeni možda pao s mosta, a njegov život je spašen zahvaljujući broj intervenciji pripadnika Hitne pomoći, MUP-a KS, vatrogasaca i GSS Sarajevo.

Ekipa hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo odazvala se na poziv, a na mjesto nesreće došli su za rekordnih 5 minuta (14:46h), saopćeno je iz ove institucije.

“Na izrazito nepristupačnom terenu, ispod pomenutog mosta, na obali Miljacke, u ležećem položaju zatekli su mlađu mušku osobu sa vidljivim, potencijalno životno ugrožavajućim povredama, po cijelom tijelu. Unesrećeni je bio svjestan i komunikativan, a prema njegovim navodima skočio je sa mosta u vodu”, napisali su na Facebook stranici.

“Radi se o visini mosta oko 30 metara, a dubina vode oko 50 cm. Na licu mjesta pristupili su pregledu i zbrinjavanju unesrećenog, a nakon stabilizacije vitalnih parametara, započeli su sa izvlačenjem povrijeđenog do kardiomobila JU ZHMP KS”, saopćeno je.

Budući da je teren jako nepristupačan pozvana je i ekipa Gorske službe spašavanja, te policije i vatrogasaca.

“U 15:36h, zajedničkom akcijom povrijedjenog su uspješno evakuisali do pristupnog puta, nakon čega ga je ekipa JU ZHMP KS uz medicinski nadzor transportovala i predala osoblju KUMa u KCUSu na daljni tretman i dijagnostiku. Pomenuta akcija je još jedna dobijena bitka u nizu, koja pokazuje i dokazuje da Kanton Sarajevo ima službe koje na visoko profesionalnom nivou, 24 sata, 7 dana u sedmici, stoje u službi spašavanja i zaštite života naših gradjana”, napisali su iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

“Povrijeđenom želimo brz i uspješan oporavak, a istinskim herojima Kantona Sarajevo upućujemo čestitke na profesionalno obavljenom zadatku.
Hitna pomoć – Ponos grada Sarajeva”, zaključeno je u Facebook postu Hitne pomoći KS.

Njihovu objavu pogledajte u postu.

Združena akcija Heroja Kantona Sarajevo u spašavanju života ❗❗❗Danas, 12.07.2021.godine, u Call Center JU ZHMP KS, u…

Posted by Hitna Pomoc Kantona Sarajevo on Monday, July 12, 2021

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare