Još jedno dijete ubijeno u opkoljenom Sarajevu na listi djece ubijene u RS

Vijesti 09. aug 202320:43 0 komentara
N1

Nakon što je portal N1 objavio priču o Marku (11) , Mirjani (16) i Damiru (17) koji su ubijeni tokom opsade Sarajeva, a njihova imena objavljena na listi 106 ubijene djece u današnjem Istočnom Sarajevu, koju je sačinio Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj, a koju je, potom, za svrhe priloga, koristio RTRS, našoj redakciji javila se još jedna porodica - Malešević.

Davor Malešević pronašao je ime svoga brata na spisku Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj. Njego brat Igor, ubijen je na Čengić Vili 1992. godine. Imao je osam godina.

“Uznemiren sam činjenicom da je ime moga brata (Igor /Slobodan/Malešević) na listi ubijene djece u RS-u. Moj brat Igor poginuo je 11.08.1992. na Čengić Vili 2 ispred naše zgrade u kojoj smo bili cijeli rat i u kojoj i dan danas moja majka živi. Nekadašnja ulica Palmiro Togliatti 82, a današnja Gradačačka 86. Zamolio bih vas da se objavi demant za svu djecu koju pokušavaju da prisvoje kao njihove žrtve, a ubijeni su od strane istih. Ime moga brata Igora Maleševića se nalazi na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva ispred BBI centra u velikom parku”, naveo je Davor Malešević.

N1

Podsjetimo, ranije smo objavili da su Marko (11) , Mirjana (16) i Damir (17) ubijeni su tokom opsade Sarajeva. Njihova imena našla su se na listi 106 ubijene djece u današnjem Istočnom Sarajevu, koju je sačinio Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj, a koju je, potom, za svrhe priloga, koristio RTRS. Porodica Marka Lukića je potresena, najavljuju tužbu.

Marko Lukić ubijen je u jedanaestoj godini života, 26. jula 1995. godine. Stradao je od granate, ispaljene sa položaja Vojske Republike Srpske na sarajevsko naselje Mejtaš.

Njegov brat Miroslav Lukić i majka Suzana Lukić ostali su zatečeni danas, kada im je proslijeđen prilog RTRS-a iz aprila ove godine. U priči naslovljenoj sa “Pravda u BiH i dalje slijepa za 106 ubijene djece iz Srpskog Sarajeva”, našlo se i ime njihovog voljenog sina i brata, ubijenog u centru Sarajeva.

Prema podacima Sniper Alley, ukupno šestero djece koja su ubijena u opkoljenom Sarajevu nalaze se na spisku Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!