Josip Pejaković gost Novog dana na N1

Vijesti 30. mar 202321:53 0 komentara
N1

Broj političkih pritisaka i verbalnih prijetnji novinarima povećan je za 40% u odnosu na 2021. godinu. Zabilježena su dva fizička napada, 22 prijetnje smrću, 31 slučaj napada, prijetnji i pritiska na novinare. Sedam napada i prijetnji upućeni su medijskim kućama. O problemima s kojim se novinari i novinarke susreću u BiH govorimo sa Markom Divkovićem - dugogodišnjim tuzlanskim novinarom, predsjednikom Udruženja/udruge BH novinari.

Na svjetski dan pozorišta Josip Pejaković – doajen bh. glumišta obilježio je 55 godina svog umjetničkog rada. Na matičnoj sceni na kojoj je ostvario neke od najvećih uloga u bh. teatru, Narodnom pozorištu izveo je svoju monodramu „Oj, živote“. O životu, pozorištu, Bosni i Hercegovini jutros govori za Novi dan.

Njemačkoj ponovo prijeti štrajk. Sindikati i poslodavci nakon tri dana pregovora nisu postigli dogovor. Njemačka mijenja pravila za Zapadni Balkan. Uskoro novi zakon o Doseljavanju stručne radne snage. Koja pravila će važiti za one koji se žele zaposliti u Njemačkoj – pojasnit će Mehmed Smajić – novinar DW.

Pazite li dovoljno na zdravlje očiju? Kako očuvati vid, kako prepoznati da li imamo dioptriju na daljinu, koliko vrijeme ispred ekrana šteti našem vidu i jesu li češće intervenicije u ili oko oka za Novi dan govori Bojan Kozomara, doktor medicine i specijalista oftamologije.

Sportski segment najavljuje šestoaprilski turnir koji organizuje KK KOŠ. Haris Mrkonja ugostit će Enesa Numanovića – trenera juniorske ekipe i Admira Tutića – trenera kadetske ekipe K.K.KOŠ.

Adrijana Gavrić donosi najnovije vijesti iz showbizza.

Minela Jašar – Opardija za Novi dan od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!