Jurišić: To je posljedica mojih aktivnosti i mog rada

Vijesti 16. okt 202316:23 5 komentara

Nakon što smo danas objavili kako je jedna od tačaka današnjeg dnevnog reda na sastanku koalicionih partnera na nivou BiH zahtjev SNSD-a za smjenu zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice Duške Jurišić, sam komentar na ovu najavu dala je i sama Jurišić.

Ona kaže kako je odgovor na pitanje da li će biti smjenjena kod članove Trojke koju čine NiP, SDP BiH i NS.

“Duboko sam uvjerena da je to prije svega posljedica mojih aktivnosti, mog rada u domenu zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Podsjetiću Vas da sam bila žestoka protivnica kriminalizaciji klevete, da sam žestoki protivnik uvođenja, odnosno sankcioniranja novinara u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira u Kantonu Sarajevo. Takođe sam, ne samo obišla, već ukazala institucijama na sve što je potrebno uraditi kada su u pitanju napadi na povratnike”, kaže Jurišić

Kaže da joj je namjera da se bavi u FBiH obespravljenim radnicima, gdje je u tekstilnoj industriji u posljednje vrijeme njih 1.000 izgubilo posao jer se fabrike gase.

“Pobornik sam neradne nedjelje, ali i neradnih praznika za radnice i radnike u trgovini, kojih je 140.000, od kojih veliku većinu predstavljaju žene”, dodaje Jurišić

Podsjećamo da je Milorad Dodik, predsjednik SNSD, još u aprilu u emisiji “Telering” na RTRS-u rekao kako Jurišić neće više biti zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare