Kako da gledate N1 putem digitalne televizije?

Vijesti 10. mar 202313:10 1 komentar
N1

Televizija N1, koja posluje u okviru kompanije United Media, dobila je od regulatornih tijela Bosne i Hercegovine dozvolu za nacionalno emitovanje.

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine je, u okviru digitalizacije tržišta televizijskog emitovanja, sprovela javni konkurs na kojem je N1 BH dobila dozvolu za emitovanje TV programa putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriji cijele zemlje.

Za naše gledaoce donosimo detaljne upute kako možete pratiti program N1 televizije na području Bosne i Hercegovine. Od opreme vam je potreban noviji televizor sa DVB-T2 tjunerom ili stariji televizor u kombinaciji sa set top boxom sa DVB-T2 tjunerom.

Kao informativni kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u javnosti se profilisao kao televizija kojoj građani veruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To dokazuju i mjerenja gledanosti po kojima je N1 u samom vrhu na svim platformama na kojima je dostupan. Prema istraživanju koje je u aprilu 2022. provela agencija Ipsos, N1 je među televizijama kojima publika u BiH najviše vjeruje.

Emisije koje su do sada privlačile veliku pažnju gledalaca i na profesionalan, etičan i zanimljiv način tretirale najaktuelnije teme političkog, privrednog i kulturnog života su temelj N1. Uz postojeće prepoznatljive sadržaje, N1 je nedavno pokrenula i dokumentarno-istraživački serijal „Ispod površine“ u kojem dodatno istražuje afere koje potresaju bh. javnost, a koje nikako da dobiju epilog.

Na osnovu izdate dozvole RAK-a, svi korisnici u Bosni i Hercegovini koji imaju tehnički pristup (DVB-T2 signal) moći će da prate N1 kanal u Multipleksu D na poziciji 7.

N1 će dobivanjem nacionalne dozvole prerasti iz prekograničnog kablovskog kanala u nacionalnog emitera u Bosni i Hercegovini. Jedna je od brojnih televizija koje posluju u okviru United Media, vodeće medijske kompanije u jugoistočnoj Evropi. Portfolio grupacije čini više od 55 kablovskih kanala, šest televizija sa nacionalnom frekvencijom, 30 web portala, radio stanica i štampanih izdanja. Kompanija posluje u osam zemalja i ima 4.200 zaposlenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare