Kako Mostar pomaže Turskoj: Od akcija u školama, do apela vlasnicima kafića

Vijesti 09. feb 202313:34 0 komentara
F.Z./N1

Razne organizacije iz Mostara su se priključile u prikupljanju pomoći za razorena područja nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Tako je i mostarka osnovna škola počela sa prikupljanjem novca. Direktor škole kaže da su se odlučili da sa svojim đacima pokušaju sakupiti što više sredstava kako bi mogli i oni učestvovati u pomoći narodu koji je pogođen razornim zemljotresom u Turskoj.

Građani sa donacijama pohrlili u Pomozi.ba: Najpotrebnije deke, topla odjeća..

Za prikupljanje pomoći odlučili su i u udruženju ‘Zajedno za naš grad’ koji su pokrenuli akciju ‘kafa za Tursku’ tako što pozivaju vlasnike kafića da se priključe akciji tako što ce jedan dan sav pazar od zarade prodaje kafe donirati za Tursku.

I mostarski Crveni križ je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći. Sekretar Crvenog križa Alen Kajtaz kaže da je najpotrebnije donijeti deke, električne grijalice, stolice na rasklapanje, vreće za spavanje, cerade za zaštitu šatora, baterijske lampe, kuhinjske setove.. Sve se ovo može predati u prostorije Crvenog križa koje se nalaze u sjevernom logoru. Akcija prikupljanja traje 15 dana.

Podsjetimo, tok događanja u Turskoj i Siriji, iz minuta u minut, pratimo na našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!