Karamatić: Nas u BiH nema mnogo, hajmo svi u Predsjedništvo!

Vijesti 07. feb 202217:44 9 komentara
Mario Karamatić (N1)

Nakon što su pregovori u Neumu prošli bez konkretnog dogovora, razgovori lidera u vezi sa izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine vraćaju se u Sarajevo, u zgradu Parlamentarne skupštine BiH. Ondje će u četvrtak politički predstavnici nekoliko stranaka pokušati usaglasiti stavove i napraviti iskorak, kojem se nadaju, kako bi se predstojeći izbori odvijali u relaksiranim demokratskim okolnostima.

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić kazao je kako nakon pet godina pregovora u vezi sa izmjenama Izbornog zakona, nakon osam ili devet hrvatskih prijedloga, od kojih su neki bili i u parlamentarnoj proceduri, prvi put doašo je prijedlog sa bošnjačke strane.

“Narod i pravda je dostavio prijedlog, koji nije ni razrađen, u kojem se predlaže uvođenje četvrtog člana Predsjedništva”, istakao je on te dodao: “Nas u BiH nema mnogo, hajmo svi u Predsjedništvo i da završimo”.

Da li će se Dragan Čović kandidovati za člana državnog predsjendištva bit će poznato nakon vanredne sjednice HNS-a 19. februara.

Opširnije u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare