Karić: Nismo bez razloga dobili titulu – Sarajevo grad filma UNESCO-a

Vijesti 13. aug 202210:46 > 12:22 5 komentara

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pozvala je sve građane Sarajeva, ali i turiste da narednih nekoliko dana dok traje Sarajevo Film Festival posjete filmske lokacije, pogledaju film, i uživaju u festivalskoj atmosferi. 

“Osjećam se sretno i posebno na sve ono što je Sarajevo postalo tokom svih godina. Grad Sarajevo je olimpijski grad, bogati historijski grad, grad kulture i grad UNESCO filma. Mi tu titulu vrlo časno nosimo i SFF je pokazatelj da nismo tek tako bez razloga dobili tu titulu UNESCO grada filma. Mi to zaslužujemo”, poručila je gradonačelnica glavnog grada BiH.

Ove godine repertoar, i brojne zvijezde, koje dolaze u naš grad, dodala je, pokazuje da je SFF iz godine u godinu sve bolji i bolji.

“Imamo jednu paltformu na kojoj možemo kreirati mnogo sadržaje. Prošle godine smo organizovali noć kina kada smo obezbijedili besplatne ulaznice za sve posjetitelje, a ove godine ćemo se potrudi da radimo dodatno na popularizaciji filma, a SFF je odličan vjetar u leđa za sve aktivnosti koji slijede”, poručila je.

Gosti festivala gradonačelnici iz regije

Podsjetila je da je jučer potpisala sporazum sa gradonačnelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem o bratimljenu Sarajeva i Ljubljane.

Njeni gosti tokom Festivala su bili i gradonačelnik Splita Ivica Puljak, te gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Gradonačelnica Sarajeva je izrazila saučešće gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću zbog tragedije koja se desila u Cetinju, kao i svim porodicama stradalih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare