Karić podnijela prijavu protiv osoba koje su ubijale po Sarajevu

Vijesti 26. sep 202220:08 8 komentara
N1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila je javnost danas kako je podnijela "krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske". Karić je na taj način, kako je sama istakla, ispunila dato obećanje.

“Podnijela sam krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske. Smatram svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu ‘Sarajevo safari’. Obećano, ispunjeno”, napisala je na Twitteru sarajevska gradonačelnica.

Karić je prije nekoliko dana, gostujući u programu N1, otkrila kako je dokumentarni film “Sarajevo safari” bila prilika da čuje da su dolazili strani plaćenici i davali novac kako bi u Sarajevu ubijali nedužne civile.

“To je strašno. To nisu ljudi, to su čudovišta, jedino što sam smatrala ispravnim je da podnesem krivičnu prijavu protiv NN inostranih lica koja su dolazila u Sarajevo i protiv pripadnika Vojske RS, koji su takvo nešto i omogućili”, poručila je ona.

Cilj krivične prijave, dodala je Karić, da se pokrene istraga. Tom prilikom osudila je izjavu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je kazao da smatra kako je sve u vezi sa filmom “Sarajevo safari” laž.

“Pozvala bih ga da bude čovjek i da ispita se sadržaj filma kroz istragu. Smatrala sam da ja, kao gradonačelnica Sarajeva, ako podnesem krivičnu prijavu, da će se istraga brže pokrenuti”, istaknula je ona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare