Kasumović o lideru SDA: Prodao je naš ponos, proglasiti ga nepoželjnim u Zenici

Vijesti 19. maj 202215:17 3 komentara
Grad Zenica

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice kazao je da su političari koji su prikrivanjem revizije zapravo prodali ponos i učinili sraman čin.

Kasumović je kazao da će zbog navedenog učiniti i konkretne korake u Gradskom vijeću u Zenici. Indirektno je prozvao lidera SDA Bakira Izetbegovića, ne navodeći njegovo ime. Rekao je i to kako se svi trebaju hvaliti Armijom RBiH.

“Vlast je upravo napravila preko 1.400 udruženja da može manipulisati onima koji su odbranili ovu državu. To su uradili oni koji su bili po trezorima. Mogu časno o tome govoriti jer sam sedmi odlikovan “Zlatni ljiljan” u našoj državi, a najviše imam napada, baš kao i Doglod te general Sakib Mahmuljin, upravo od onih koji su se krili po trezorima. Prodajom revizije Aleksandru Vučiću zapravo je prodao naš ponos i ponizio nas borce. Grupi ljudi koja je osmislila ovaj projekat želim neizmjerno zahvaliti jer nam ovako vraćaju naš ponos. Ovo Udruženje je jedno od najaktivnijih u Zenici i mi ćemo ih uvijek podržati. Ne trebamo mrziti svoju državu radi naših političara koji su korumpirani, ali i koji su, prikrivanjem revizije, prodali naš ponos i nam, to je sraman čin. Danima razmišljam da predložim na Gradskom vijeću, koje će biti održano sljedeće sedmice, da onog ko je prikrio reviziju proglasi nepoželjnom osobom u Zenici”, naveo je Kasumović.

Inače, Kasumović je položio  u Zenici kamen temeljac za izgradnju jarbola i postavljanje najveće zastave države Bosne i Hercegovine površine 20 x 30 metara, koja će se vijoriti na jarbolu visokom 72 metra, a ovaj projekat realizira Udruženje veterana BH rata i odbrane bosanske časti Zenica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare