Kasumović pobijedio, pa bocnuo rivale: “5:0 laku noć, ovo su peti izbori da ponizim SDA” (VIDEO)

Vijesti 06. okt 202423:10 0 komentara
Foto: F.Z. / N1

Fuad Kasumović pobijedio je na izborima za gradonačelnika Zenice, te zadržao poziciju prvog čovjeka grada u naredne četiri godine.

Na početku Kasumović se zahvalio svima na povjerenju koje su mu ukazali.

“Prije svega svim Zeničanka i Zeničanima i povjerenju koje sam dobio i treći mandat. Prošao sam puno izbornih kampanja, nešto prljavije i bezobraznije nisam u životu vidio. Udarali su na porodicu i nema šta nije. Programa nije bilo, samo da se Fudo skine. Građani Zenice su odgovorili, a ja ću odgovoriti naredne četiri godine”

Također, novi – stari gradonačelnik istakao je kako ne želi sarađivati sa SDA u narednom periodu.

“Odmah da bude svima jasno, sa SDA neću nikave veze da imam. Ovo su peti izbori da ih ponizim u ovom gradu. Red bi bio da se promijene ljudi i da dođu drugi s kojima bi mogao surađivati”

Zaprijetio je i medijima, a sa nekim će prekinuti i saradnju.

“BH Inicijativa je imala najbolju listu, a nismo imali baš nikakve medijske podrške, zato ću s nekim medijima prekinuti skroz kontakt i neće mi moći prići tamo gdje radim. Nije sve u novcu da te neko kupi treba nešto i da se uradi. Ne mogu da shvatim sitne zeničke pištolj portlačiće, koji su za hiljadu i pet maraka, krenuli čitav mjeseca da blate moju suprugu, porodicu i čak moje dijete. Budite sigurni Fuad Kasumović je stabilan i vratiću svima”

Na kraju je prozvao i Islamsku zajednicu u BiH, te poručio da prekida saradnju sa muftijstvom.

“Ne mogu da shvatim da je SDA protiv svog naroda. Žao mi je što se muftijstvo uključilo u izbornu kampanju, i s muftijom neću da imam saradnju naredne četiri godine. Zahvaljujem se glavnom imamu koji je bio neutralan čitavo vrijeme. Ali da se Islamska zajednica petlja, ovo javno govorim, sramota da jedan muftija, koji je muftija svih bošnjaka, okreće se samo prema SDA. Mi ćemo tražiti sebi druge stranke sebi muftiju, da dva imamo”. zaključio je Kasumović.

Kompletno obraćanje Kasumovića nakon pobjede pogledajte u nastavku:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!