Kemal Dizdarević za N1 o smjeni Sebije Izetbegović: Grupa oko SDA je spremna da obori ovaj konkurs

Vijesti 28. nov 202313:45 9 komentara
N1 BiH

Sebija Izetbegović smijenjena je jučer sa pozicije generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Izetbegović je ovom ustanovom rukovodila od januara 2016. godine.

Za vršioca dužnosti je imenovan Alen Pilav.

Poznati bh. neurohirurg Kemal Dizdarević za portal N1 kratko je prokomentirao smjenu Sebije Izetbegović sa pozicije direktorice KCUS-a.

“O pomenutoj doktorici medicine je već sve rečeno, o njoj nemam više ni jedan komentar. Ali uskoro će biti potreban detaljan osvrt na procese koji su smjeni prethodili, te na procese koji su proizašli iz ove smjene. Čini se kako je grupa oko SDA spremna i da čak ima realan potencijal da obori ovaj konkurs. Može se desiti da gledamo dugoživućeg VD-a. Nadajmo se pomaku, zbog pacijenata”, kazao je Dizdarević za N1.

Podsjetimo, smjenu Izetbegović je 30. oktobra pokrenuo Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kao razlog za smjenu, navedeno je da Izetbegović ne ispunjava više uslove za obavljanje te pozicije, nakon što su joj oduzete akademske titule, kao i profesura na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, navedeno je u saopštenju za javnost Upravnog odbora KCUS-a krajem oktobra.

Na smjenu stigao je veliki broj reakcija, a sve su prokomentirali i Sebija i Bakir Izetbegović.

“Linč koji je proveden nad prof. Izetbegović je sve to – nasilje i nepravda utemeljena na neistini, a omogućena rastućom krizom morala u bh. društvu u kojem se montažama i medijskim kampanjama zamjenjuju uloge dobrih i loših, poštenih i nepoštenih, obrazovanih i neobrazovanih…”, rekao je Bakir Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare