Klub DF u Skupštini KS: Zahtjevat ćemo zatvaranje i kladionica

Vijesti 22. mar 202107:31 > 07:31 1 komentar
N1

Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo zatražiti će na današnjoj sjednici Skupštine KS od Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba KS hitno zatvaranje kladionica.

“S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, zahtjevamo od Vlade KS i Kriznog štaba KS da restriktivne mjere primjene i na kladionice. U situaciji kada mnogi privredni subjekti su uskraćeni za mogućnost redovnog i uobičajnog poslovanja, kako bi se širenje zaraze Covidom 19 i na taj način pokušalo suzbiti, ne smije biti privilegiranih, kao što je to do sada slučaj. Ne postoji nijedan razlog da u okolnostima vanrednog stanja kladionice rade redovno, dok svi ostali moraju da se pridržavaju restriktivnih mjera”, navode iz Demokratske fronte.

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će zastupnici raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo, po hitnom postupku, održat će se danas.

Ovaj prijedlog pripremila je Vlada KS i uputila ga na razmatranje zastupnicima u Skupštini, kako je pojasnio premijer Edin Forto.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, izmjenama ovog zakona, koje je Vlada ponudila, omogućeno je da se isplati odšteta svim onima kojima se odlukom Vlade zabranjuje rad, tačnije ugostiteljima. Zbog toga smo napravili paket pomoći, koji ćemo moći realizirati kroz Budžet”, poručio je premijer Forto.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare