Ko je Crnogorac uhapšen u RS i koja je njegova uloga u kriminalnim grupama?

Regija 02. aug 202216:46 0 komentara
F.Z./N1 (Ilustracija)

Crnogorac Dejan Rovčanin, koji je u petak uhapšen u Banjaluci, veoma blisko je povezan s brojnim kriminalcima u Republici Srpskoj, a koji su prokrijumčarili na stotine kilograma narkotika kroz BiH, tvrdi izvor za portal Srpskainfo.

Izvor je za Srpskainfo objasnio koja je veza Rovčanina s najvećim kriminalnim grupama u BiH, kao i kako je putovala droga iz Crne Gore preko RS, pa sve do zemalja Evropske unije.

Posebno ističe da su svi kriminalci koji su uhapšeni, nakon što je policija uspjela dekodirati aplikaciju „Sky“, međusobno sarađivali. Radi se o kriminalnim grupama koje su razbijene akcijama „Storage“ i „Storage 2“, „Golub“, „Transporter“ i drugima.

“Inspektori MUP-a RS punom parom rade da provjere kakva je bila uloga Rovčanina u BiH i da li je učestvovao u prebacivanju velikih količina narkotika. Prema sadašnjim informacijama, inspektori sumnjaju da je i on bio uključen u ove poslove. To dokazuje njegova povezanost s kriminalcima, ali i način na koji se krio u Banjaluci”, kaže izvor Srpskainfo.

Reket

Rovčanin je, inače, kum Dragana Gajića, koji je obuhvaćen i akcijom „Golub“, a koju su u martu ove godine izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske. Gajić je jedno vrijeme koristio i identitet Milan Bodlović, a sada se nalazi u zatvoru.

“Gajić je godinama poznat policiji kao veoma ozbiljan igrač u trgovini narkoticima. Sumnja se da je on bio glavni operativac za organizovanja transporta narkotika, prvenstveno marihuane, iz Crne Gore preko BiH. On je bio uhapšen i 15. decembra 2020. godine u Sarajevu kada se sa još jednom osobom lažno predstavljao kao policajac i pokušao izreketirati vlasnika jedne firme”, pojasnio je pomenuti izvor.

Upravo hapšenja Gajića dovelo je i do za zapljene jedne od najvećih količina narkotika u Republici Srpskoj.

Njegovo privođenje bilo je povod za pronalazak 460 kilograma skanka u Gradiški. Ova zapljena je bila sklopu akcije „Storage“. Droga je pronađena zato što je Gajić neposredno prije hapšenja u Sarajevu isporučio pomenutu količinu narkotika Dušanu Lovrenoviću”, ističe sagovornik za Srpskainfo.

Transport

Dodaje da je Dušanov posao bio da pomenutu drogu prebaci dalje za Hrvatsku. Inače, Milivoje i njegov sin Dušan Lovrenović su bili zaduženi za prebacivanje velikih količina droge iz BiH prema Hrvatskoj.

Njih dvojica su imali odvojene ekipe za krijumčarenje narkotika.

U akciji „Golub“ tada je uhapšen i Vlatko Blažević, koji je 460 kilograma skanka prevezao u Gradišku.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je akcija „Golub“ dobila ime po kafiću koji je držao Blaženko Rašević, a koji je tada isto priveden. Rašević je takođe Gajićev kum i bio je uključen u njegove poslove. Sumnja se da su drogu, nakon što iz Crne Gore prebace u BiH, krili upravo kod njega, a zatim kada organizuju dalji prevoz prebacivali bi je u Gradišku ili na druge lokacije.

Tvrdi da su istoj ekipi pripadali i Faruk Elezović i Miljan Radonja, koji se trenutno nalazi u bjekstvu. Obojica su takođe poznati policiji po trgovini narkoticima. Faruk Elezović je više puta hapšen i osuđivan zbog prodaje droge, a u aprilu je uhapšen zajedno sa sinom, kada je policija kod njih pronašla oko dva kilograma spida. Radonja je bio zadužen i za transporte narkotika za Hrvatsku i Srbiju, a prošle godine bio je uhapšen u jednoj vikendici u blizini Laktaša.

Elezović i Radonja su bili povezani i sa kriminalnom grupom koja je razbijena akcijom „Transporter“. Oni su direktno sarađivali s Petrom Dukićem, jednim od vođa ove grupe, ali i sa Sašom Rađević. Posao Rađevića je takođe bio transport narkotika preko rijeke Save za Hrvatsku – istakao je izvor iz istrage.

Jataci

Prema njegovim riječima, svi su oni i povezani i s Bojanom Cvijetićem, ali i s bivšim inspektorom Mladenom Milovanovićem koji nedavno dobio otkaz u MUP-u RS zbog saradnje s pripadnikom škaljarskog kana Milošem Božovićem.

“Božović je iz Nikšića, kao i Rovčanin. Zbog svega ovoga sumnja se da je i Rovčanin imao svoju ulogu u krijumčarenju velikih količina narkotika u BiH. Zbog toga inspektori punom snagom rade na ovom slučaju i pokušavaju ga povezati s pomenutim kriminalcima. Takođe je utvrđeno da je i on koristio aplikaciju „Sky“, ističe sagovornik Srpskainfo.

Ono što je povezaju Rovčanina sa ovom kriminalnom grupom je i njegov način skrivanja u Banjaluci.

“U toku su brojne provjere da se vidi ko mu je pomagao u skrivanju u Banjaluci. Modus njegovog skrivanja veoma podsjeća na Božovićevo skrivanje u ovom gradu. Sve to upućuje da se radi o dobro uređenoj šemi po kojoj se veoma opasni kriminalci iz Crne Gore skrivaju u BiH”, izjavio je pomenuti izvor.

O povezanosti kriminalaca govori i podatak kako je Dragan Gajić, kum uhapšenog Dejana Rovčanina, koristio lažni identitet na ime Milan Bodlović.

Upravo Milan Bodlović bio je prijavljen na adresi Dragane M. u Trnu, a riječ je o ženi koja vodi posao izdavanja vila i apartmana za Petra Dukića.

“Sve to upućuje na to da su ove kriminalne grupe sarađivale”, zaključeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!