Ko je Hajrija Maksić, nova v.d. direktora KCUS-a

Vijesti 28. maj 202413:38 0 komentara
Screenshot/BHRT

Novoimenovana vršiteljica dužnosti direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Hajrija Maksić danas je na toj poziciji, odlukom Upravnog odbora, zamijenila dr. Alena Pilava na period od tri mjeseca. Maksić je specijalista pedijatar, subspecijalista neonatolog, s dugogodišnjim radom u struci i brojnim objaljevnim stručnim radovima i učešćem na simpozijumima i kongresima.

Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekla je u glavnom gradu Sarajevu, a diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1985. godine.

Radnu karijeru započinje kao ljekar opće prakse u Domu zdravlja Isak Samokovlija u Goraždu, a u periodu od 1993. do 1997. je na specijalizaciji na Pedijatrijskoj klinici Sarajevo.

2000. godine je izabrana za asistenta iz predmeta Pedijatrija, a 2007. je napredovala u zvanje viši asistent. 2003. je odslušala postdiplomski studij, a magistarsku titulu odbranila 2006. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u oblasti neonatologije.

Od 1997. godine uposlenica je Pedijatrijske klinike, kao specijalista pedijatar na odjelu Neonatologija i intenzivna njega, a 2009. godine je imenovana za šefa odjela Neonatologija. Iste godine stekla je i subspecijalizaciju iz oblasti neonatologije.

Članica je Ljekarske komore i Udruženja pedijatara. Također, članica je i sekretar Upravnog odbora Udruženja neonatologa i intenzivista Federacije BiH.

Autorica je brojnih stručnih radova, koji su objavljeni i na stranim jezicima.

Podsjećamo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas je održao sjednicu na kojoj je za v. d. generalnog direktora u naredna tri mjeseca imenovana prof. dr. Hajrija Maksić, koja je na tom mjestu zamijenila dr. Alena Pilava, potvrđeno je za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!