“Kocka je odbačena”: Koliko djece 2-3 KM za kiflu, na odmoru potroši na kocku? (FOTO)

Vijesti 19. mar 202414:07 0 komentara
N1

U Banjaluci je na Trgu Krajine počelo potpisivanje kampanje protiv kladionica i kockarnica posebno u blizini škola.

“Kocka je odbačena” simboličan je naziv kojim se traži da se kladionice i kockarnice izmjeste najmanje 500 metara od škola.

Akciju je inicirao gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Najavio je da će Narodnoj skupštini Republike Srpske predložiti izmjene zakona koji će tačno definisati da kladionice i kockarnice moraju biti udaljene 500 metara od škola, a dok se ove odluke ne usvoje, kao destimulativna mjera biće određena visoka taksa za kockarnice koje trenutno imaju objekte otvorene u blizini škola, te će one plaćati takse od 25.000 KM po poslovnici.

“Škola-kladionica, škola-kockarnica… Žele da nas uvjere kako blizina kladionica ili kockarnica školama učenicima nije važna i da je to najveća glupost. Kladionice blješte blizu obrazovnih ustanova jer je tu velika koncentracija ljudi”, rekao je ranije Stanivuković.

Kocka je bačena neka bude odbačena, poruka je kampanje koja se našla i na bilbordima širom Banjaluke.

N1
N1
N1
N1

Najmlađi zavisnik od kocke na ovim prostorima, naveo je Stanivuković na društvenim mrežama, ima samo sedam godina.

“Samo postavite pitanje koliko je djece potrošilo užinu, onu marku-dvije, tri za kifle, da ode u kladionicu na malom ili velikom odmoru, zato što mu je to blizu, zato što mu je to neki ćeif i zato što to nesvjesno postaje zavisnost”, naglasio je gradonačelnik Stanivuković, koji je i sam potpisao peticiju za izmjenu Zakona o igrama na sreću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!