Koja su najtraženija turistička odredišta i kakve su cijene?

Vijesti 19. jun 202320:52 0 komentara

Stiže nam ljeto, što ujedno podrazumijeva i planiranje godišnjih odmora. Provjerili smo koja su najtraženija turistička odredišta i kakve su cijene. 

Hurgada je za mnoge Bosance i Hercegovce u ovom trenutku najprivlačnija destinacija za ljetni godišnji odmor. Ne zato što je najljepša, daleko od toga da je najbliža, no u svakom slučaju povoljnija od konkurencije.

“Egipat tu dođe nekako najpovoljniji i Tunis, Jadran je poprilično skočio, Hrvatska obala je skuplja i od Egipta pa čak i od Turske definitvno, zato i biraju Egipat ispred Hrvatske ili Crne Gore. Što se tiče na primjer četveročlane porodice, vi u Hrvatskoj u hotelskom smještaju morate biti spremni izdvojiti minimum 4.000 KM i više. Optimalno je 5.000 do 6.000, zavisi kakav smještaj birate, čak ni apartamni nisu povoljni kao što su bili. S druge strane u Grčkoj će vas dočekati opet slična cijena što je malo nezamislivo u odnosu na Jadran da to tako bude, jedino što je malo problem iz Sarajeva nemate direktan let za Grčku”, kaže Ahmed Nakić iz jedne turističke agencije.

Direktna avio-linija između Podgorice i Sarajeva trebala je biti uspostavljena danas, ali je prolongirana za 31. juli. Crna Gora je među jeftinijim odredištima za ljetovanje.

“U mjestu koje nije toliko poznato poput Rafailovića u Petrovcu i Čanju imamo fantastične ponude all exkluziv hotele moguće je da jedna četveročlana porodica provede 7 noćenja, 8 dana za 1.890 KM”, kaže Amila Sirćo, turistička agencija.

Za četveročlanu porodicu u Neumu, u hotelskom smještaju  sa punim pansionom, dnevno je potrebno oko 400 maraka. Za sedam dana potrebno je oko 2.738 KM, što je  više od dvije prosječne bh plate.

Unatoč visokim cijenama dosta građana će sebi priuštiti ljetovanje.

“Skupo je ali eto , šta ja znam, bar je lijepo (Koju destinacju ste vi odabrali?) Jesenica kod Omiša, idemo 7 dana i baš je skupo. Skupo je, biće nas petero i odprilike je 300 eura noć”.

“Turska, (Zašto Turska?) Zato što mi se sviđa Kemer haha”.

“Hrvatsko primorje, Podgora.”

“Cijene su drastično otišle gore u odnosu na prošlu godinu. Vrlo, vrlo je teška situacija, ne znam gdje da se ove godine ljetuje i kako, prije ću se opredijeliti za Crnogorsko primorje nego vamo”

“Htio sam u Budvu, nisam baš siguran. Vjerovatno ću opet u Neum, pa cijena mi paše”.

U odnosu na prošlu sezonu cijene smeštaja u Neumu porasle su za 10 do 15 posto, kao i cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima. Ipak i dalje je to mnogo jeftinije u odnosu na hrvatsku obalu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!