Koje novitete i po kakvim cijenama nudi Bjelašnica u odnosu na prošlu zimsku sezonu?

Vijesti 17. jan 202421:48 0 komentara
F.Z./N1

Skijaška sezona i zvanično je počela na bh. planinama. Bjelašnica ove godine raspolaže naprednim sistemom za osnježivanje, a pored toga napravljen je i poligon, te nova traka za početnike. Uslovi danas nisu bili idealni, ali brojne ljubitelje zimskih sportova raduje najavljena promjena vremena, te snježne padavine.

Bez obzira na loše vremenske uslove i kašnjenje skijaške sezone, Bjelašnica ipak ima šta da ponudi. U upotrebi je tek 35-40% kapaciteta, međutim, posjetilaca ne manjka.

Instruktori skijanja su optimistični, zadovoljni dosadašnjom posjetom, ali nadaju se i novim padavinama i neometanom radu.

“Vrijeme kako vidite, zadnjih dana puše, pada kiša, ali bilo je dosad fino. Bilo je dovoljno i snijega, a očekujemo u narednim danima da padne i nova količina da možemo da radimo i naredne dvije sedmice sa grupama kako treba. Ljudi ima, bude gužva, pogotovo petak, subota, nedjelja, radnim danima pošto nisu više godišnji odmori bude malo manje, ali vidite opet ima redova na liftovima”, ispričali su našoj ekipi sagovornici na Bjelašnici.

“U odnosu na proteklu, mislim da je ova dosta bolja, puno je više tu skijaša, puno više turizma je privukla Bjelašnica, novih staza je otvoreno i noćno skijanje. Danas nažalost nije nam baš najbolje vrijeme, ali očekujemo nove padavine i još bolje sezona nego prošla će biti sigurno”, dodao je instruktor.

Novi hoteli, velika gastro ponuda, nove staze za odrasle, te novi poligon i traka za najmlađe, Bjelašnica nudi raznolike sadržaje. Cijene povećane u odnosu na prethodnu godinu.

Detalje u prilogu donosi Nataša Kerezović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!