Kojović: Dolazak Bratušek u Sarajevo je lobiranje za BiH i evropske integracije

Vijesti 30. mar 202213:52 1 komentar
Predrag Kojović / F.Z./N1

U Predstavničkom domu PSBiH danas je održan sastanak predstavnika klubova poslanika s delegacijom slovenačke parlamentarne stranke SAB. Sastanak je ocijenjen kao kvalitetan, a poručeno je da Bosna i Hercegovina ima prijatelja u Sloveniji, te da će zagovarati ubrzani put naše države u Evropsku uniju. 

Bivša premijerka Slovenije Alenka Bratušek u svom obraćanju nakon sastanka je istaknula da u vremenu kad je vladavina prava ugrožena u Evropi, važnije je nego ikada da se stranke zasnovane na liberalnim vrijednostima udruže u borbi za demokratiju, slobodu medija, nezavisno pravosuđe i sve druge temeljne evropske vrijednosti.

“Veze koje povezuju narode bivše Jugoslavije i dalje su jake. Desetine hiljada izbjeglica koje su pronašle novi život u Sloveniju učinile su naše zemlju bogatijom. Najbitniji je vaš interes za evropske integracije i bitne su vaše poruke koje šaljete evropskim institucijama. Slovenija se izborila za svoju nezavisnost, ali stanovnici BiH posebno razumiju važnost diplomatije i okončanje sukoba u dobroj vjeri, a ne eskalacijom“, naglasila je Bratušek.

F.Z./N1

Predrag Kojović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH istaknuo je da je ovaj sastanak bio važan jer dolazak  Bratušek u BiH je lobiranje za BiH i evropske integracije.

“Nakon vrlo kvalitetnog sastanka, mogu reći da su ovo istinski i pravi prijatelji BiH. Izbori u Sloveniji su 24. aprila i svi se sjećamo famoznog “non papera”, a ovo su ljudi koji predstavljaju jednu drugu Sloveniju i politiku. BiH može od njih da dobije nekoga ko zagovara ubrzani ulazak BiH u EU“, rekao je Kojović.

F.Z./N1

Na kraju je pozvao građane BiH koji žive u Sloveniji i mogu glasati, da glasaju za ovu stranku.

“Ako žele da pomognu BiH, a to je ono za šta se borimo ulazak BiH u EU, onda je to ova stranka koju treba dovesti na vlast, a oni će se zalagati za nas”, kazao je Kojović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare