Kolaps na autoputu prema jugu, policija isključuje vozila: Pogledajte video

Vijesti 29. apr 202311:57 1 komentar
Printscreen/ BIHAMK

Na dionici autoputa od Tarčina do Bradine napravljene su velike gužve te mnogi građani čak satima moraju čekati u koloni.

Kako se navodi u posljednjem izvještaju BIHAMK-a zbog pojačanog prometa vozila prema jugu, kolona se formira već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, zbog čega policija trenutno isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin.

“U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica. I dalje tokom dana očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista”, navodi se.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Alen Altoka

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Bosanski Brod, Velika Kladuša i Gradina na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, od 30 do 45 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare