Kolaps na Bradini, kolone vozila i na graničnim prelazima u BiH (FOTO/VIDEO)

Vijesti 01. maj 202414:14 0 komentara
BIHAMK (Gradiška)

Duga kolona vozila formirala se na autoputu A-1, od Tarčina ka Bradini, ali i na magistralnom putu od Bradine ka Konjicu. Vozači javljaju kako je potpuni kolaps.

Vozačima se savjetuju da budu strpljivi i pažljivi na ovim dionicama. Vozači javljaju da u kolonama čekaju i po jedan sat.

Kako javlja BIHAMK, na graničnim prelazima Gradina, Bosanska Gradiška, Prisika, Kamensko i Osoje pojačan je intezitet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prelazu Izačić kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža do 30 minuta.

HAK (Stara Gradiška)
BIHAMK (Gradina)
BIHAMK (Gradiška)
BIHAMK (Gradiška)
BIHAMK (Izačić)
HAK (Županja)
Bradina, izlaz sa autoputa (Viber CH)

Podsjećaju da je zabranjen saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja, sutra veče do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!