Komisija za nadzor nad radom OSA-e održat će sjednicu zbog slučaja “iskaznica”: “Evidentno je narušen ugled”

N1

Predsjedavajući parlamentarne Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Ilija Cvitanović (HDZ 1990), za N1 potvrđuje da će danas zakazati sjednicu, u dogovoru s generalnim direktorom OSA-e, Almirom Džuvom. "Sukladno nadležnostima parlamentarnog Povjerenstva, zatražit ćemo izviješća za tu pojavnost koja se dogodila jučer i vezano za tu iskaznicu, je li ona falsificirana ili nije, evidentno je da je tu narušen ugled i rad OSA-e, i na temelju tog izviješća moći ćemo dalje komentirati, ali adresa za pitanje odgovornosti je Tužiteljstvo BiH”, navodi Cvitanović.

Sastanak s Džuvom neće biti danas, kaže Cvitanović.

“Moramo ga uskladiti s 12 članova povjerenstva, bitno je da bude menadžment Agencije, čim se steknu uvjeti, u ne dugom roku, održat će se sastanak. Mislim da je najveći zadatak pred menadžmentom OSA-e da u punom kapacitetu vrati povjerenje građana BIH u transparentan i zakonit rad, a mi ćemo im biti apsolutna potpora. U ovih nekoliko mjeseci već značajan dio povjerenja je vraćen obzirom da komuniciramo i surađujemo to vam iz prve ruke mogu potvrditi”, smatra Cvitanović.

Advokat Salke Zildžića za N1: U toku istraga, kazna za ovo djelo je od dvije do 12 godina zatvora

“Proteklih nekoliko dana se bez ikakvog razloga u javnosti pominje Agencija kroz nekakve spekulacije neutemeljene, kroz neke političke izjave. Pozivam sve političare da obrate pozornost sukladno Zakonu o OSA-i, da se ona ne zloupotrebljava ni u javnom narativu, jer za nju je najbolje da je nema u javnosti, da bi mogli raditi svoj posao, Agencija treba da radi ono za šta je zadužena, a to je zaštita teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH”, zaključio je Cvitanović.

O samoj iskaznici OSA-e, koja se vezuje za slučaj Salke Zildžića, Cvitanović tvrdi da nema nikakva dodatna saznanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad