Komšić: Ako stranci ne zaustave Dodika – mi ćemo, s državom se nećemo kockati

Vijesti 23. dec 202109:03 > 10:44 20 komentara
Željko Komšić (F.Z./N1)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za Radiosarajevo.ba kazao je da nikada nas zapravo nisu ni pustili na miru oni koji ugrožavaju opstanak države Bosne i Hercegovine, te da ukoliko stranci ne zaustave člana Predsjedništva Milorada Dodika, neće se imati drugog izbora, nego da ga sami zaustave.

“Ne trebam ni pominjati o kome se radi, sami će se pronaći. Međutim, i pored svih nasrtaja na Bosnu i Hercegovinu, ona je opstala i opstati će. Možemo učiniti i uopće ne sumnjam da ćemo učiniti sve u tome smislu. Sve najgore što se moglo desiti jednoj državi i njenim građanima nama se već desilo, od agresije, genocida i zvjerstava koje ne pamti historija čovječanstva. Neprijatelji države ubili su strah u nama i to je ono o čemu bi trebali razmisliti ukoliko ponovo silom nasrnu na našu državu i građane. Nas strah ne paralizira, osim rijetke koji svoj lični komfor žele predstaviti kao ravnodušnost naroda prema sudbini države”, rekao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Istaknuo je da neće pristati da institucije države Bosne i Hercegovine, stavimo na neku “pijačarsku tezgu”, pa da se onda sa “razbojnikom poput Dodika oko njih cjenkamo”.

“To stranci, bilo da su naši prijatelji ili neprijatelji moraju znati. S razbojnikom nećemo pregovarati o postojanju institucija čije je formiranje izvršeno u skladu sa Ustavom i zakonom u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Već sam jednom rekao, i ponoviti ću to opet. Bolje da stranci Dodika – koji traži hljeba preko pogače -zaustavljaju, nego da ga mi zaustavljamo. Ako ga oni ne zaustave mi nećemo imati drugog izbora nego da ga sami zaustavljamo. On je stavio na kocku mir u regiji i Evropi. Mi se s našom državom nećemo kockati”, naglasio je Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (20)

Vidi sve komentare